En kärleksförklaring till Göteborg

Jag säger som Björn Gustafsson: “Göteborg är kärlek för mig”.

Jag spenderade mindre än 24 timmar i stan när jag besökte Västkusten senast och mitt beteende under dessa stackars timmar kan närmast liknas vid ett barns beteende på julafton. Det fullkomligt glittrade i ögonen på mig när jag kikade runt på Åhlens som hastigast strax efter ankomst och aldrig har väl en spårvagn luktat så gott som den 5a jag tog från Lilla Bommen till Töpelsgatan.

Det finns en mjukhet i Göteborg, en avslappnad och välkomnande atmosfär som gör mig närmast harmonisk. Få saker slår Avenyn en ljummen vårkväll. Att besöka Göteborg är som att ge sig ut på en nostalgitripp utan dess like som tar mig tillbaka till studentlivets glada dagar. Göteborg är städernas stad, västkustens okrönta huvudstad, änglarnas hem och mitt hjärtas stad.

En dag i en inte alltför avlägsen framtid kommer Göteborg återigen att vara mitt, men tills dess får jag njuta av mina minnen.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *